Bryggeriforeningens alkoholpolitik

Øl er mere end nogen anden alkoholholdig drikkevare en integreret del af den danske kulturarv.

Men da øl ikke kun – som bryggerierne helst så det – bliver nydt ved positive og festlige lejligheder, mener vi som branche, at en stillingtagen til misbrug af vores produkter er nødvendig.

Bryggeriforeningen er imod al form for misbrug og overforbrug af vores produkter, som miskrediterer branchen og produkterne. Misbrug skaber problemer og ulykker, der rammer både virksomheder, familier eller enkeltindivider.

Børn og helt unge skal slet ikke drikke alkohol. Bryggeriforeningen mener derfor, at der bør tages særlige hensyn til børn og unge.

For at sikre dette gennemfører Bryggeriforeningen kampagner og deltager i dialog med unge mennesker og deres forældre om alkohol og de potentielle farer ved misbrug af alkohol.

Nydelse af øl kræver omtanke – øl skal drikkes med måde og ansvar i godt selskab.

Læs mere i ‘Øl og sundhed’