Fakta om energidrik

Som et stadig relativt nyt produkt på det danske marked i en positiv salgsudvikling er energidrikke genstand for mange spørgsmål. Samtidig florerer en del myter om energidrikke.

Derfor har Bryggeriforeningen på sin hjemmeside udarbejdet en pjece, som giver alle fakta om energidrikke.

Energidrikke er læskedrikke, der indeholder koffein og evt. vitaminer og stofferne taurin og glucuronolacton. Energidrikke er godkendte og testet af såvel danske som udenlandske myndigheder. Koffeinindholdet i en 0,25 liter dåse svarer til en kop kaffe.

Danske læskedrikproducenter har pålagt sig selv et særligt ansvar og har gennem Læskedrikreklamenævnet udarbejdet frivillige retningslinjer for markedsføring af læskedrikke.

Branchen har selv opstillet retningslinjer for markedsføring af energidrikke, herunder at energidrikke ikke markedsføres som sportsdrikke. Markedsføring af læskedrikke bør generelt ikke indeholde opfordringer, som er i modstrid med gældende råd og anbefalinger for en sund og aktiv livsførelse.

Produkterne er ikke rettet mod børn, og de markedsføres ikke overfor børn. Der er i dag tydelig mærkning af, at produkterne ikke bør indtages af børn, gravide eller ammende kvinder.

Klik her for at få mere at vide. 


Læs flere artikler